Stockholm tech och IT events

I Stockholm händer det mycket hela tiden. Det är dans, musik, matupplevelser, sport och mycket annat. Något som växt mycket på senaste tiden är event inom speciella branscher. Speciellt stort har det blivit med just tech och IT. Det beror bland annat på att Stockholm har blivit lite utav en Metropol när det kommer till nya innovationer och det ploppar upp nya startups inom det här området varje dag. Några av världens mest kända digitala företag kommer faktiskt från Sverige. Till exempel har vi Spotify och Skype som nästan alla i hela världen känner till. Det är dock inte alla som vet att just de här två innovativa banbrytarna kommer från lilla landet “lagom” i norra Europa. För de som är insatta i ämnet så vet man att Stockholm just nu är lika hett, om inte mer, än Sillicon Valley. Det är riktigt coolt.

Vad händer just nu?

Det kan vara svårt att hålla kolla på vad som händer i din stad just nu och därför är det jättebra att vissa företag endast fokuserar på att hålla ett schema och en kalender uppdaterad. Där kan man kolla in vad som händer utifrån datum, geografi eller kanske tema. Just tech och IT har blivit superpopulärt i Stockholm och det finns vissa hemsidor som endast postar saker som händer inom den här branschen. Det är såklart en fördel för dig som känner att du aldrig vill missa ett coolt event igen. Se till att följa dessa företag på sociala medier så att du även får information om vad som snart kommer att hända. Sedan kan man synkronisera sin kalender med deras om man vill ha koll på precis allt som händer.

En mötesplats för många aktörer

Att gå på ett sådant event som är fokuserat på endast IT och tech kan vara fördelaktigt för många olika aktörer på marknaden. Det finns en fördel för dem som driver företag, de som startat ett startup, de som är intresserade av att investera, journalister och mycket, mycket mer. Man kan se det här som en mötesplats som öppnar upp för nya intressanta utbyten av information, kapital och så vidare. En fördel för dig som ska gå på ett event och om du har en särskild idé om vad det här eventet ska ge dig är att skriva en “game plan”. Då skriver man ner sina mål och vad man ska göra för att uppnå dem under eventet. Det blir på så vis enklare att uppnå målen eftersom de blir mer konkreta och lättare att sätta ord på.

Att ordna ett eget event

Om du är intresserad av att skapa egna event inom tech och IT så kan du här få några tips. Kom ihåg att marknadsföringen är viktig. Bestäm dig vad som är syftet med eventet, ska det finnas några höjdpunkter som en speciellt inbjuden gäst, en föreläsning eller liknande? Sedan gäller det att hitta rätt lokal och bestämma om det ska vara ett gratisevent eller om man ska sälja biljetter innan. Kom ihåg att vara ute i god tid med planeringen.