Största IT-eventen i Stockholm

Det finns många event i Stockholm som handlar just om IToch tech. Det är en bransch som vuxit i rasande tempo just i den här delen av världen och det är svårt att säga vad som exakt har gjort att det blivit så. Just nu sägs det att Stockholm är mer inne än vad Sillicon Valley är. Det som varit populära ämnen på de senaste envetet kommer att diskuteras i det här inlägget längre ner. Men först ska vi ta en titt på vilka event som är coolaste just nu och som du inte kan missa.

Största IT-eventen i Stockholm

IP Expo Nordic, Nordic 9 och STHLM TECH Meetup är några event som du absolut inte får missa om du bor i Stockholm och är intresserad av IT, tech och liknande saker. Det är ett ypperligt tillfälle att nätverka på och det kan vara till stor fördel för dig som letar kunskap om branschen att tala med andra som befinner sig i samma situation. Sedan brukar det vara bra föreläsningar och ibland lite diskussioner som man kan lyssna på. Ibland får man även som publik chansen att ställa frågor och utmana de som är de så kallade “experterna”.

Cybersäkerhet i fokus på de största eventen

När det värsta kan hända med din data så finns det inte mycket man kan göra mer än att kontakta en expert. Är datan från ditt data center borta så kan det vara jättesvårt att återställa detta. Det beror på att man skriver data och när den “försvinner” så är det egentligen så att den skrivs över med ny information. Det är därför i många fall helt omöjligt att återställa förlorad data såvida man inte är expert på det här ämnet. På de senaste it och tech eventen har Cybersäkerhet varit ett populärt och hett ämne. Det är många företag som enbart jobbar med att se till att din data är säker och det finns företag som enbart jobbar med att se till att du ska få tillbaka data som du förlorat.

EU:s nya datadirektiv

Det finns nya direktiv från EU som påverkar IT och tech branschen och det är därför väldigt vanligt på senaste att man talar om dessa på eventen som händer i Stockholm. Man måste alltid ta hänsyn till de direktiven som finns och det är i vissa fall skadligt för företaget att inte göra det. Men det kan ibland vara svårt att veta vad exakt det är som gäller. Samtidigt finns det så många olika direktiv att det kan vara svårt att hålla koll på precis allt som händer och sker och veta vad som berör ens egen business eller inte.

Internet of things, sakernas internet

Ett nytt och spännande koncept är Internet of things, sakernas internet. Det innebär att man kopplar ihop alla elektriska apparater i hemmet och styr dem genom en gemensam central. Tesla och Google är två pionjärer i den här marknaden och de försöker få ett automatiserat hem som följer alla dina ordrar direkt genom att kommunicera via internet.